Archive for October, 2010

Kisah Mari Mencuci Kereta: Part 1 !!

Posted: October 30, 2010 in Global

Sebelum aku mulakan, aku nak ucapkan “Cis Bedebah!” kepada laptop aku kerana tidak meng-auto-save-kan draft blog yang aku taip panjang lebar malam tadi! Tak pasal-pasal kene taip balik.

Masai, 9 Oktober. 9:00 Pagi.

Pagi Sabtu & tak bekerja = Heaven. Kalau tak balik ke KL memang korang boleh tengok aku tak habis-habis dok membelek-belek Enche WSW aku tu depan rumah dari pagi sampai ke petang. Tapi rasanya dah agak lama jugak aku tak pedulikan WSW..kesian aku tengok dia, dah comot & selekeh penuh dengan najis-najis pencemaran alam sekitar kat badan dia. Dekat sebulan kot since aku pon dok sibuk nak uruskan hal-hal pertunangan bulan lepas.

Dear, Enche WSW. Hari ini kamu akan di SPA kan oleh aku..dok diam-diam! (gila cakap sorang-sorang dengan kereta)

Kali ni aku nak berkongsi sedikit dengan korang petua/tips/panduan macam mana nak basuh kereta dengan cara yang betul. Aku belajar ni semua dari otai-otai detailer kereta & youtube. Tak rugi share ilmu walaupun tak seberapa, sharing is caring kot~

Okay, membersihkan kereta terbahagi kepada 5 komponen penting.

  1. Washing
  2. Claying
  3. Polishing
  4. Waxing
  5. Periodic Maintenance

Kali ni aku akan sembang pasal Washing dulu, part yang lain aku akan sembang kemudian ye?

Step 1: Washing

Barang-barang wajib yang kena ada:

  1. Kereta
  2. Shampoo Kereta
  3. Baldi x2
  4. Sponge atau wash mitt
  5. Berus
  6. Air

 JANGAN SESEKALI BASUH KERETA DI BAWAH CAHAYA MATAHARI YANG TERIK. Apsal? nanti aku cite. Ok, sekarang korang cari port yang baik & teduh, porch kereta ke, bawah pokok ke ikut suka lah tapi pastikan kat atas pokok tu takde burung, nanti kene berak plak. Sembur air pada seluruh kereta, buang segala pasir, selut, daki, taik burung dan segala jenis najis yang melekat di body keta. Kalau ada water jet lagi bagus, baru laju & bersih.

WSW 001 WSW 002 WSW 003

Nak bancuh shampoo pun ada cara, jangan main tuang je. Baca instruction kat belakang label tu. Terlebih sabun keta boleh jadi bertompok, kurang sabun keta tak bersih. Simple as that. Aku pakai shampoo PG Polymer Wash & Wax, sebotol RM25, beli kat Tesco.

WSW 006

Sediakan 2 baldi air, 1 air sabun 1 lagi air bersih. semasa mencuci pastikan korang bilas balik span dengan air bersih sebelum mencuci bahagian badan kereta yang lain. Ini adalah untuk memastikan supaya span tu tak cepat kotor. Kalau tak bilas, korang main celup je dalam shampoo tu cuba ushar air sabun tu makin lama makin kotor tak? Pastu kita still celup air sabun kotor tu then tenyeh kat kereta..sampai bila mau bersih da?

WSW 004 

Gunakan span/wash mitt yang bersesuaian kalau boleh beli yang memang khas untuk basuh kereta sebab material dia mostly micro-fiber. Ia melindungi permukaan cat keta dari pada bercalar. Elakkan guna t-shirt buruk atau kain buruk. Yang kat bawah ni aku beli dekat Tesco RM10 kot, jenis yang macam glove. Syok woo..smooth je bila gosok kat keta. Tapi adik aku geli tengok glove bulus ni..maybe die ada penyakit bulus-phobia kot.

WSW 007

Mulakan basuhan dari atas ke bawah, atau dari tempat yang kurang kotor hingga ke yang paling kotor. Jangan heret semua kotoran di tayar naik ke bumbung.

Kenapa jangan basuh bawah matahari? Sebab ia bertujuan untuk mengelakan air sabun yang dah digosok pada keta cepat kering, belum sempat bilas dah kering. Comfirm bertompok-tompok dengan kesan sabun.

Rim & tayar pun mesti nak cun jugak kan? So gunakan lah alatan yang memang untuk cuci rim. Aku pakai berus rim yang rupa dia macam berus botol baby tu. Tapi aku lupa plak nak amik gambar, ala berlambak je kat Tesco tu  tak sampai pon RM10. Toksah la guna berus sabut ke berus plastic yang basuh baju tu..jahanam rim korang. Kalau ikutkan memang ada sabun khas untuk basuh rim & tayar dan memang mudah menghilangkan brake dust. Tapi aku tak pakai sebab brake pad aku dah tukar jenis yang kurang brake dust, so pakai sabun yang sama pon dah okay.

Bila dah siap semua, apa lagi? Bilas lah sampai bersih & kering. Jangan lap ala kadar je, biar betul-betul kering. Baru ikhlas namanya..hehe. Basuh kereta sendiri ni memang letih tapi puas hati sebab kita boleh nampak sendiri dekat mana calar-calar atau kat mana body parts yang dah senget atau bengkok.

Bersambung..

-pen off-

Ini adalah cetakan berkomputer, tiada tandatangan diperlukan

Ya, akhirnya kite dah sampai ke bahagian yang terakhir dalam Kisah Mari Mencuci Kereta. Seperti mana yang aku ada cerita di Part 1, Mencuci Kereta ada 5 komponen utama. Iaitu;

  1. Mencuci
  2. Claying
  3. Polish
  4. Wax
  5. Periodic Maintenance

So, dalam bahagian terakhir ni aku akan kupas 3 bahagian yang terakhir tu sekali gus. Letih la asik-asik sambung je kan? Lagi pun aku dah start nampak bayang-bayang kesibukan yang bakal melanda aku di opis kelak, takut-takut aku balik kerja terus terbungkang atas katil. Nanti entah bila la aku nak publish part last ni.

Okay back to business:

Step 3 & 4: Polish & Wax

Hurm yang ni susah sikit nak explain sebab kalau dalam ‘kitab’ Polish & Wax ni memang ada dan bagus untuk penjagaan kereta. Tetapi aku kurang gemar nak guna sebab kita kena buat kerja 2 kali. Yelah, semua pun tau yang cara nak guna Polish & Wax ni sama je, sapu > tunggu kering> lap.

Kejap-kejap!! aku dok sembang-sembang ni lupa nak cite.. erm ramai yang selalu confius dengan term Polish & Wax.

Polish = ada 2 jenis. Cleaning Polish & Cutting Polish.

WSW 023

Yang ni contoh Cleaning Polish. Brand ni memang popular & aku dah guna sejak zaman student & rempit lagi. Dah nama pon Cleaning Polish, maka gunanya untuk membersihkan mana-mana kotoran seperti kesan calar yang minor. Bukan calar yang sampai terkopek cat tu. Ni calar yang sampai tinggal line kaler hitam kat body tu. Gosok pakai ni insyallah memang boleh hilang tetapi kena buat 2-3 kali lah. Aku hanya guna menda ni bila perlu je.

Cutting Polish pulak sejenis polish yang berkali lebih kuat dari Cleaning Polish. Hanya yang betul-betul Pro je yang guna & harga dia pun tak murah. Segala risiko terkopeknya cat sila tanggung sendiri ye?

Wax pulak, dengan nama lain Lilin lah. Gunanya untuk melindungi permukaan cat yang dah suci, tulus & murni. Yelah dah penat-penat gosok sana gosok sini, pastu takde protection..tak sampai dua hari dah kusam balik. Buat letih je! Nak tengok sample gambar takde lah sebab aku tak pernah beli Wax..nape? Ha..nak tau teruskan scroll ke bawah.

Selesai penjelasan. Aku tak gemar pakai Polish & Wax sebab aku malas nak ulang 2-3 kali. So aku skip! Aku pakai cara short cut! Aku pakai Polymer Sealant keluaran PG. Benda ni macam 2 in 1. Polish & Wax in one bottle.

WSW 027

Juga dibeli di Tesco. Harga below RM20. Cara nak guna memang sama macam pakai polish atau wax. Cuma sapu, tunggu sampai kering kemudian lap hingga bersih. Polymer Sealant ni sambil ia membersihkan, ia jua mengilaukan kete & melindungi. Seolah-olah kita salut badan kete dengan lapisan filem polymer yang nipis. So kalau kena apa-apa kotoran, ia hanya melekat di atas sealant, bukan atas cat. Ni kalau dah pakai, menurut label botol dekat belakang ia boleh tahan lebih dari setahun.Tapi biasalah marketing stratergi, mesti cakap produk depa bagus. Sejak aku guna hampir setahun & sepanjang masa kereta aku berada di kawasan perumah yang hampir dengan kawasan heavy industries, habuk & hujan asid tu biasa sangat lah. Alhamdullillah, sampai hari ni still bersinar & berkilat. Aku hanya basuh pakai shampoo PG tu je & hanya 3 kali je aku Clay & Sapu Sealant full body.

Cita banyak pun tak guna kan? Ni ha tengok sendiri hasil die selepas aku buat dari step 1 sampai step 4.

WSW 040

Last step: Periodic Maintenance.

Aku rasa korang pon paham apa maksud dia. Kalau rasa kete tu dah kotor basuh la, kalau korang follow step-step aku ni, korang tak yah lagi kerah tenaga nak cuci dahsyat-dahsyat. Basuh macam biasa je..fuh! berkilat beb!

Bangun pagi-pagi tu, kalau ada embun rajin-rajinkan lah diri untuk sempur ngan air bersih. Nanti jadi watermark pulak. Macam tu jugak kalau kena hujan, balik basuh terus. Nak cantik kena rajin..hehe.

Habis pun..hehe. Tapi takde lah sehebat macam kita hantar kete kat professional detailer hasilnya. Upah sampai RM300 comfirm hasil lagilah superb kan?. Tapi bukan semua orang mampu, apa yang aku kongsikan ni cukuplah sekadar untuk hobi-hobi je. Yang penting diri sendiri tu puas hati.

Kalau ada masa nanti aku cite sket pasal macam mana nak cuci engine..mau?

-pen off-

Ini adalah cetakan berkomputer, tandatangan tidak diperlukan

Kisah Mari Mencuci Kereta: Part 2!!

Posted: October 4, 2010 in Global

Ya semua, kita sambung kembali topik kita. The next phase of mencuci kereta iaitu, CLAYING.

Step 2: Claying

Apo ko bondo tu Claying?

Clay dalam bahasa omputeh ialah tanah liat. “Tanah Liat” ni kita akan gunakan dia untuk menggosok permukaan kereta supaya menjadi silky smooth..notice the word Silky? Yup, memang sehalus sutera & selicin kulit bayi.

Tapi kenapa kena gosok dengan Clay?

Kalau korang nak tau, surface kereta kita nampak je flat. Tapi hakikatnya tidak, ia menggerutu. Tak kira kereta tu baru 1 hari keluar show room atau pun dah bertahun usianya. Ia macam jari kita, dari jauh nampak macam jari (tak kan nampak macam senduk kot?) tapi pandang dekat baru nampak cap jari kita. Cuba pegang minyak hitam atau gris, mesti ada sisa-sisa minyak yang melekat kat cap jari. Ha! camtu gak dengan surface kereta, sebenarnya ada berjuta partikel-partikel halus yang melekat di celah-celah kegerutuan surface itu. So, kalau nak buang kotoran mikro ni caranya ialah dengan menarik ia keluar dengan menatang Clay ni lah. You got what I mean? hehe~

Camne rupa Clay ni?

WSW 014PG Wonder Clay No. 2 / RM28.00 @ Jusco 

Tu ha kat atas tu, bentuk lebih kurang macam bar sabun je. Ada yang murah & ada yang mahal. Yang aku pakai kat atas tu adalah yang paling murah sekali, ada yang sampai beratus ringgit pun ada..gilo~ Benda kecik je tapi mahal gila. Tapi kalau pandai guna memang boleh tahan lama. Aku dah pakai hampir setahun, tak habis-habis lagi.

Macam mana nak guna?

Yes! The most exciting parts. Okay, mula-mula sebelum guna korang kena pastikan yang kereta betul-betul bersih & bebas dari pasir & habuk. Jika tidak, Clay ni akan bertukar menjadi kertas pasir yang akan menjahanamkan kete korang jika digosok atas permukaan yang kotor..

Sebelum gosok, potong kecik-kecik dulu. Agak-agak sebesar duit 50 sen (tu pun dah besar tau?) Sebab apa? Supaya masa tengah syok layan gosok tiba-tiba Clay tu jatuh ke lantai/tanah..SERIOUSLY buang terus! Jangan pakai balik sebab pasir dah melekat kat Clay tu, xkan korang nak gosok gak? Sebab tu lah kena potong kecik-kecik, supaya tak rugi sangat kalau jatuh.

WSW 015

Pastikan surface keta basah & Clay pun basah supaya kerja menggosok lebih mudah. Jangan gosok dicermin, sungguh tidak bagus! Ia hanya untuk body keta je. Owh lupa plak, sebelum gosok tu, korang gosokkan dulu tapak tangan kat body kete, amik feel dulu rasa macam mana keadaan sebelum di Clay kan..pastu baru mula gosok dengan hati yang cekal & tabah. Sebab apa? Untuk kereta bersaiz sub-compact macam Enche WSW, ia mengambil masa hampir 4 jam!! Siyes tak tipu, sebab tu nak buat hati kena tenang, pasang radio, air oren stanby, phone letak jauh-jauh untuk elakkan gangguan emosi ketika Claying. Haha!

4 hours of hard job memang mendatangkan hasil yang sungguh memuaskan! Rasa macam nak jilat je keta tu. Smooth beb! Silky Smooth seperti yang dijanjikan. Bukan sahaja smooth, malah kereta lebih bersinar2 sebab apa yang tinggal hanyalah lapisan sebenar warna cat kereta korang. Dah siap gosok, bilas balik kereta dengan air bersih & lap sampai kering ye?

Hasilnya? Cuba tengok bawah.

WSW 030 Macam cermin tak? Muahahaha! Pasted kaler biru tu ialah Polymer Sealant, abaikan dulu. Nanti aku akan kupas kat topik seterusnya.

-pen off-

Ini adalah ceetakan berkomputer, tandatangan tidak diperlukan