Archive for March, 2011

Sesungguhnya mata aku diselubungi misteri..Mikui!

-pen off-

Sumber: baikpunyer.com

-Testing- WordPress For Android

Posted: March 16, 2011 in Uncategorized
Tags: ,

-Testing- WordPress For Android

Terbitan ini adalah percubaan sahaja bagi meningkatkan lagi mutu blog ini. Terima kasih kerana membaca.

Sekian.

Sharing is caring..moh!

1. The Muffin Top

Jangan memakai jeans yang terlalu ketat. Beli jeans yang sedang-sedang elok je kat pinggang. Kalau terlalu loose dekat kaki pergi je jumpa tailor. Kalau dah terdesak juga in case takde masa nak gi jumpa tailor, pakai la baju yang besar sikit kasi tutup itu Dunlop.

2. The One Who Thought They Are Hobbits

Haddoih..jika korang merasakan yang korang ni cukup tinggi awat lah gi pakai seluar jeans yang senteng (singkat)? Dengan memakai seluar yang senteng ia membuatkan kaki korang nampak lebih pendek dari yang sepatutnya..pun.

3. The Clorox’s Moving Billboard

Aku tau ada yang suka pakai Clorox kat rumah sampai dapat sponsorship untuk jadi iklan bergerak Clorox. Memakai jeans yang ada pattern ala-ala lusuh terutamanya di bahagian hips membuatkan hips & tights korang looks bigger dari sepatutnya. Pakai jeans yang warnanya solid dark, ia membuatkan kaki korang nampak slim.

4. The Rich & Famous

Ini seriously aku pon hairan.. adakah korang tidak sedar dengan memakai jeans yang terlalu besar membuatkan korang nampak kelakar especially jika korang adalah sangat kurus. Wearing big jeans doesn’t make you look big, but stupid. (macam abang kat atas ni)

5.  The Stylo-Mylo

Ini lagi sorang. Jeans was not created to be colorful or funky! That’s the most basic rules of jeans. Call me out of style or old-fashion, but I don’t care. Aku lagi sanggup keluar rumah pakai boxer Spongebob adik aku.

6. The Low Rider

Style ni memang sangat popular dengan remaji-remaji di luar sana yang rasa diri depa hot! Okay! I admit, if you got a beautiful hot ass then you are a Nose Bleeder. But! If got got an ass that even worst than Shrek or Princess Fiona..go to hell! Cheapo~

-pen off-

source: Tang Wei Chian via http://www.denimblog.com/denim-101/6-denim-donts/

Kisah Global: Kesan Bencana Japanoik Kepada Ekonomi Global.

Posted: March 14, 2011 in Uncategorized

(Untuk mengelakan salah faham, aku edit sikit content dibawah dengan link-link sumber & ayat sokongan)

Oh yes! Kali ni aku bukan nak mengarut. Tapi sedarkah korang apa yang bakal kita alami dengan apa yang dah berlaku di Japun?

Syarikat-syarikat besar di Jepun sudah mula mengenal pasti jumlah kerugian yang dialami, kebanyakan sudah mula evacuate pekerja masing-masing dan menutup kilang masing-masing.

Menurut laporan The International Herald Tribune, the impact of the earthquake on Japan’s economy remains unclear. It takes a long time for transport and distribution system can work normally.

Syarikat-syarikat cargo dilaporkan terpaksa ditutup atas sebab precaution. Antara hasil export yang bakal terjejas ialah kereta, machinery, & manufactured goods.

Permintaan minyak dijangka merosot disebabkan..”sape nak isi minyak woi?, dalam video tu banyak tunjuk kete hanyut” So aku yakin yang station petrol pun dah banyak yang musnah. Plus dengan jalan raya yang rosak. Secara tidak langsung melumpuhkan sistem pengedaran bekalan industri di sana.

So apa kesan yang bakal kita rasa kan?

  1. Kereta-kereta buatan Jepun mungkin dinaikan harga. (salesman buat bagi alasan tsunami)
  2. Sparepart kereta-kereta dari Jepun pon semakin susah nak dapat & mahal. (alasan yang sama di atas)
  3. Barangan elektronik?
  4. Tiada lagi manga-manga & anime-anime  di internet untuk satu tempoh masa yang tidak diketahui.
  5. Internet slow badak. (dah terasa pun)
  6. Kebarangkalian kita Malaysian untuk mendapat Ipad 2 lebih awal dari Jepun kemungkinan lebih tinggi.
  7. Kebarangkalian syarikat-syarikat vendor kereta untuk re-used automotive part yang direfurbish selepas banjir kemudian dipasang atau diedar ke luar Jepun.
  8. Aku akan berasa lega jika harga superbike pon jatuh..haha~
  9. 85% eksport makanan adalah dari Japs..so? Muahaha, inilah masa terbaik untuk diet. (credits to Mahir)

Ayat-ayat sokongan:

Point 1, 2 & 7:

“Toyota, the world’s top car maker, as well as Nissan and Honda, suspended production in all of their auto plants in Japan, starting yesterday.

It was uncertain when production would resume.

Car production relies on myriad parts suppliers and a network of roads and ports for efficient shipments.

Honda said the production halt would cost the company about 4000 vehicles a day.”

http://www.odt.co.nz/news/business/151762/car-appliance-prices-may-rise

http://www.engadget.com/2011/03/11/sony-subaru-and-toyota-close-factories-in-wake-of-earthquake/

Point 3:

“Sony has stopped production at six factories making magnetic heads, Blu-Ray discs and batteries. All employees have evacuated and they are safe”

“Sharp’s new LED plant in Sakai also has been shut down, according to reports”

“Panasonic’s new EV Energy plant in Sendai is said to have been destroyed and several of its employees have suffered minor injuries”

“Sanyo also reportedly implemented shut downs”

http://www.hollywoodreporter.com/news/sony-sharp-sanyo-panasonic-stop-166893

Point 4, 6, 8:

Totally it’s just a joke lah..haddoih..

Point 9:

Buletin Utama TV3

Ada banyak lagi yang boleh dituliskan tetapi agak malang kerana aku kehabisan idea untuk berfikiran negatif malam ini. Tapi jika difikirkan balik, Malaysian memang banyak bergantung & sanjung dengan setinggi-tingginya Japanoik if compare to Acheh. Yelah..Acheh don’t produced best car in the world like the Japs.

-pen off-

Source: http://bybusiness.net

December 2009, Shah Alam.

Aku ingat lagi masa DSZ “kononnya” nak hand over kereta aku kat aku masa Majlis My Proton Journey Southern Edition.

Tiga Budak Botak

DSZ: Awak ambik Neo CPS ke?

Aku: Haah. Awat?

DSZ: Huh terbang la satgi nih..

Aku: (tersenyum bangga, bontot kembang)

Setahun 3 Bulan kemudian,

Baru aku paham, apa maksud DSZ..

“Duit aku yang terbang”….

-pen off-

Kisah Aku: Androidify

Posted: March 14, 2011 in Kisah Aku
Tags:

Muahaha!

Ladies & Gentleman, I present to you my alter ego..

akudroid

Nasib baik takde side view, if do for sure kantoi my buncitness..

 

-pen off-

Epic Buah-Buahan!

Satu Pengorbanan

Buahahahahahahan!

-copy paste off-

Source: http://izismile.com/2010/06/07/funny_korean_comic_strips_41_pics.html