Kisah Mari Belajar: 6 Pantang Larang Denim (Jeans)

Posted: March 16, 2011 in Hari Ni Aku Belajar, Kisah Mari Belajar
Tags: ,

Sharing is caring..moh!

1. The Muffin Top

Jangan memakai jeans yang terlalu ketat. Beli jeans yang sedang-sedang elok je kat pinggang. Kalau terlalu loose dekat kaki pergi je jumpa tailor. Kalau dah terdesak juga in case takde masa nak gi jumpa tailor, pakai la baju yang besar sikit kasi tutup itu Dunlop.

2. The One Who Thought They Are Hobbits

Haddoih..jika korang merasakan yang korang ni cukup tinggi awat lah gi pakai seluar jeans yang senteng (singkat)? Dengan memakai seluar yang senteng ia membuatkan kaki korang nampak lebih pendek dari yang sepatutnya..pun.

3. The Clorox’s Moving Billboard

Aku tau ada yang suka pakai Clorox kat rumah sampai dapat sponsorship untuk jadi iklan bergerak Clorox. Memakai jeans yang ada pattern ala-ala lusuh terutamanya di bahagian hips membuatkan hips & tights korang looks bigger dari sepatutnya. Pakai jeans yang warnanya solid dark, ia membuatkan kaki korang nampak slim.

4. The Rich & Famous

Ini seriously aku pon hairan.. adakah korang tidak sedar dengan memakai jeans yang terlalu besar membuatkan korang nampak kelakar especially jika korang adalah sangat kurus. Wearing big jeans doesn’t make you look big, but stupid. (macam abang kat atas ni)

5.  The Stylo-Mylo

Ini lagi sorang. Jeans was not created to be colorful or funky! That’s the most basic rules of jeans. Call me out of style or old-fashion, but I don’t care. Aku lagi sanggup keluar rumah pakai boxer Spongebob adik aku.

6. The Low Rider

Style ni memang sangat popular dengan remaji-remaji di luar sana yang rasa diri depa hot! Okay! I admit, if you got a beautiful hot ass then you are a Nose Bleeder. But! If got got an ass that even worst than Shrek or Princess Fiona..go to hell! Cheapo~

-pen off-

source: Tang Wei Chian via http://www.denimblog.com/denim-101/6-denim-donts/

Advertisements
Comments
  1. miramy says:

    eje shrek dgn princess pon salah. LOL. typo~

  2. Muserella says:

    bukan eje.. tapi eja.

    p/s: biasalah demam..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s