Kisah Aku Kawen Liao!

Posted: December 16, 2011 in Buddies, Global, Kisah Aku, Sesuatu untuk di kongsi bersama

Menulis entry kali ini membuatkan aku berfikir panjang sebelum aku klik button post. Sebab dengan mengepost entry ni maka jatuh lah saham wa yang bernilai dua puloh lima dirham! Haha! (mampos kalo bini aku baca ni)

OK macam ni lah, dipendekkan cerita tanggal 16 September 2011 yang lalu sebagai anak Malaysia yang patriotik aku melafazkan akad nikah dihadapan Pak Mertua aku a.k.a Haji Nan sebanyak 3 kali lafaz pada jam 8:30 malam. (3? ada aku kesah?) Maka disaat itu sah lah aku menjadi suami kepada isteri aku, Puan Miramy a.k.a my cute fat wife!

Hangpa nak gelak hangpa gelak lah..yang dah kawen tau la macam mana rasa dok atas bantal kecik masa nak angkat nikah tu. Masa tu kalo ade orang tampor muka korang laju-laju pon dah tak rase ape.

Selesai acara angkat nikah, maka sampai acara batal air solat. (aku skip la acara2 lain). The moment I’ve been waiting for..peluang ini hanya datang sekali sahaja seumur hidup melainkan korang ada pasang niat nak nikah 4 kali. Semua tau pas sarung cincin kan masa tu kita semua akan menggedikkan diri utk mencium dahi isteri dengan penuh kelembutan dan dalam masa yang sama menahan muka yang penuh kerakusan sambil melihat jam alahai baru kol 9 ke?

Masa tu jugak abang photographer Encik Azam cakap, ok pi..cium tu hold lama sket nak shot gambar nih..aku pon apa lagi..mmwwaahhhhh! Hold lama2..dan tetiba muka Miramy berubah serta merta dari penuh keayuan menjadi berkedut menahan siksa! Ya..sebelum datang nikah aku dah pekena nasik & petai kaw kaw! Hahaha..Ambek kau Miramy!

But well deep in my heart, I love you Miramy.. lain kali kalo kawen lagi dengan orang lain saya tak buat dah ek?

                   DSC_4272-picsay

Credits untuk jurugambar kami: Bro Azam Hashim, http://blog.azamhashim.com/

-pen off-

Advertisements
Comments
  1. zueyusof says:

    Entry masih tidak menghampakan walaupun lama menghilang 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s