Kisah Aku Dah Try: Ayam Penyet Restoran Zuraida

Posted: January 18, 2012 in Kisah Aku Dah Try
Tags: , , , , ,

Letli ni aku asik review pasal makanan je..haha. Apa boleh buat sebab dalam pala otak aku skang nak makan je.. lagipon memang datang keje nak makan-makan dengan kawan-kawan. That’s when the life begin on weekdays from 8 to 5!

Okay lokasi kedai ni terletak di Kampung Pasir Putih, Pasir Gudang. Memang area ni top dengan masakan Nasi Ayam Penyet & kalau tak salah aku ni kedai yang keenam yang aku dah try ayam penyet dia kat kampung ni.

Macam mana nak datang? Ok kalau korang dari MMHE sampai je kt traffic light Kg Pasir Putih, “make a small U turn then at the first junction, turn left!” Pastu korang terus je sampai dead end, kedai tu sebelah kiri korang je. Tapi harap maaf la sebab kalo kereta korang tahap lowerd dah macam xde spring langsung or yg pakai lips R3 ke ape ke..hmm parking tepi sbb confirm sangkut!

Macam biasa, selain ayam penyet kat sini ade jugak lele (ikan keli baq hang) penyet & puyuh penyet. Nasi & ayam tu actually not really different dgn kedai lain beza dia dekat sambal & sup je.. kedai ni punya sambal mmg terbaik baq hang! Podas sungguh tapi still Ayam Penyet Lina Dollah pegang title sambal kepala berasap la. Sup dia pulak memang sup daging yang pekat & ikhlas tak macam sesetengah kedai yg sup dia cair, sup maggi ayam lagi sedap.

Servis agak slow sikit so pastikan korang allocate masa yg cukup utk makan & pergi balik ke opis jika berhajat nak lunch kat sini. Tapi mmg berbaloi menunggu.

By the way, thanks to Bro AKS sebab belanja kami makan tadi. Ayam Penyet, Lele Penyet & air utk 7 org..total RM51.50

So, resultnya..

image

Sori, terlalu kusyuk makan sampai lupa nak snap masa nasi baru sampai…so gambo pinggan kosong je la..haha.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s