Kisah Unboxing: Bandai HG 1:144 PMX-003 The O

Posted: January 18, 2014 in Gundam
Tags: , , , , ,

PMX-003 The O. (MS Zeta Gundam)

Image

Photo’s Source: static2.wikia.nocookie.net/

Okeh kali ni aku nak sembang melayu pulak. nanti Rais Yatim tanya “where are you educated?”

Model The O ni adalah High Grade (HG) aku yang pertama. Yup first time aku nak pasang model HG.

Retail price untuk model ni dalam lingkungan RM95 ke RM100. Yang ni aku beli dekat JS Hobby, last stock (kot)

Okay, first of all memang harga dia dah macam Master Grade model, pikir 5-6 kali gak before beli. Memandangkan last stock + dah lama mencari, aku termakan hasutan  Syaitan  hati.

Tanpa membuang masa,

The package:

Box size comparison: It’s Huge!!! untuk sebuah HG. Yup The O ni memang sebuah MS yang besar.

Artwork: 5/10. Maybe disebabkan size The O yg besar ni, artis ‘terpaksa’ korbankan ruang untuk lukis background cantik-cantik. Hahaha!

ImageImage

ImageImageImage

The Booklet:

Ohsemness: 4.5/10. Okay, mungkin aku melatak harapan yang terlalu tinggi tapi instructions booklet HG The O cuma sekeping kertas panjang yang dilipat kepada 4 pages depan belakang. Tolak dengan artwork & details utk runners, tinggal 3 pages je untuk instructions & hanya 22 steps. But hey, sometimes simple is the best!

ImageImageImageImage

The Runners:

Total runners: 10.
Details: 7/10. Aku suka betul tengok pieces atas runners The O ni. BESAR GEDABAK. This is a real bad ass!

ImageImage

Tu dia.. tapak kaki!

Image ImageImageImage

The Decals:

No komen.. Ompek yo! Orang jahat tak payah pakai sticker banyak-banyak. Haha!

Image

Kesimpulan:

Aku suka & actually tak sabar nak siapkan model ni disebabkan ia sangat bontot jahat! Kalau ada rezeki lebih wa nak sambar yg MG plak. Kotak dia dah sama besar dengan Perfect Grade (PG)!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s