Archive for the ‘Kisah Aku’ Category

First of all, thanks a lot to all my fellow readers even ada antara korang semua memang aku tak kenal. Still, thanks a lot.

Okay, hari ni wa nak share sikit stats yang aku berjaya collect dari apps WordPress for Android ni.

Total views since Day 1 (July 2010): 5262 views!

Top 5 referres:
1. Facebook
2. Google Search
3. Baik Punya.com (huh?)
4. Twitter
5. SatriaNeoClub.com

Most search terms:
1. Servis aircond,
2. Repair aircond,
3. Tips cuci kereta

Kesimpulan:
Muahaha! Aku rase pasni aku nak bukak blog pasal servis aircond lah. Rupanya org view blog ni sebab nak servis aircond je..

Tapi tak kisah la, sebab dari aircond jugak org akan view post2 yang lain..lagi pon steps cuci filter aircond tu pon aku belajar dari orang lain & memang patut pon kita kene share balik. Sharing is caring..

So, target tahun 2012 aku nak bagi angka views cecah 10,000! Tapi ini tak bermakna aku akan spam post rubbish sebab nak kejar views.. biar orang dtg sebab kualiti bukan kuantiti. #emo sebab terlalu ramai mereka yang tiru gaya Obefiend sebab nak blog depa ‘laku’. They writes for fame and not for self satisfaction. Find your own identity, it’s what readers looking for.

Advertisements

Menulis entry kali ini membuatkan aku berfikir panjang sebelum aku klik button post. Sebab dengan mengepost entry ni maka jatuh lah saham wa yang bernilai dua puloh lima dirham! Haha! (mampos kalo bini aku baca ni)

OK macam ni lah, dipendekkan cerita tanggal 16 September 2011 yang lalu sebagai anak Malaysia yang patriotik aku melafazkan akad nikah dihadapan Pak Mertua aku a.k.a Haji Nan sebanyak 3 kali lafaz pada jam 8:30 malam. (3? ada aku kesah?) Maka disaat itu sah lah aku menjadi suami kepada isteri aku, Puan Miramy a.k.a my cute fat wife!

Hangpa nak gelak hangpa gelak lah..yang dah kawen tau la macam mana rasa dok atas bantal kecik masa nak angkat nikah tu. Masa tu kalo ade orang tampor muka korang laju-laju pon dah tak rase ape.

Selesai acara angkat nikah, maka sampai acara batal air solat. (aku skip la acara2 lain). The moment I’ve been waiting for..peluang ini hanya datang sekali sahaja seumur hidup melainkan korang ada pasang niat nak nikah 4 kali. Semua tau pas sarung cincin kan masa tu kita semua akan menggedikkan diri utk mencium dahi isteri dengan penuh kelembutan dan dalam masa yang sama menahan muka yang penuh kerakusan sambil melihat jam alahai baru kol 9 ke?

Masa tu jugak abang photographer Encik Azam cakap, ok pi..cium tu hold lama sket nak shot gambar nih..aku pon apa lagi..mmwwaahhhhh! Hold lama2..dan tetiba muka Miramy berubah serta merta dari penuh keayuan menjadi berkedut menahan siksa! Ya..sebelum datang nikah aku dah pekena nasik & petai kaw kaw! Hahaha..Ambek kau Miramy!

But well deep in my heart, I love you Miramy.. lain kali kalo kawen lagi dengan orang lain saya tak buat dah ek?

                   DSC_4272-picsay

Credits untuk jurugambar kami: Bro Azam Hashim, http://blog.azamhashim.com/

-pen off-

image

Aku akui memang lama gila kot aku tak update blog & post ape2 kat RU.

Serius tahik aku sibuk manjang, laptop pon dah xde, rumah plak xde internet so what can I do?

Pakai phone je lah..

Tapi draft post memang banyak & lama gila bersarang dalan kepala hotak aku ni. Ade banyak yang aku nak share dengan korang seperti wedding wa, trip to Krabi, new WSW version 2.1 liao..haha! Banyak lagi lah.. so tunggu je..

-pen off liao-

December 2009, Shah Alam.

Aku ingat lagi masa DSZ “kononnya” nak hand over kereta aku kat aku masa Majlis My Proton Journey Southern Edition.

Tiga Budak Botak

DSZ: Awak ambik Neo CPS ke?

Aku: Haah. Awat?

DSZ: Huh terbang la satgi nih..

Aku: (tersenyum bangga, bontot kembang)

Setahun 3 Bulan kemudian,

Baru aku paham, apa maksud DSZ..

“Duit aku yang terbang”….

-pen off-

Kisah Aku: Androidify

Posted: March 14, 2011 in Kisah Aku
Tags:

Muahaha!

Ladies & Gentleman, I present to you my alter ego..

akudroid

Nasib baik takde side view, if do for sure kantoi my buncitness..

 

-pen off-