Archive for the ‘Kisah Automotif’ Category

Dah lama aku tak post mengenai DIY pasal kereta.. atas dasar syok sendiri, just follow the steps below.

1. Cari lokasi filter aircond, iaitu dekat belakang glove box compartment. Bukak glove box, tengok betul-betul dekat belakang ‘laci’ tu. Korang akan nampak benda ni..

IMAG1148 1

2. Slowly, tanggal clip penutup cover filter aircond. Filter warna putih.

IMAG1145 1

3. Slowly, keluarkan filter tu. Hati-hati sebab filter ni diperbuat dari paper elements. Kalau ganas-ganas nanti koyak, padan muka korang.

IMAG1142 1

4. Dah keluarkan filter, korang boleh la bersihkan filter tu dengan vacuum cleaner ke, ketuk2 sikit kasi buang habuk. Kat bawah ialah hasil tangkapan filter dari kereta bini aku.

IMAG1143 1

Kepada yang nak lebih umphh! boleh la sembur sikir filter ni dengan perfume, baru shedap angin yg keluar nanti.

Tapi ingat, do everything at your own risk! Aku takkan bertanggung jawab jika ada kerosakan berlaku.

Kelebihan buat kerja ni:

1. Jimat

2. Aircond sejuk je sebab rintangan dah kurang, so kalau yang pakai aircond auto means lagi cepat la cabin tu sejuk & blower boleh back to normal speed secepat yang mungkin.

3. Tiada bau busuk yg keluar dari aircond.

p/s: Since I post the same DIY processes on my old Neo, I have received countless PM asking the cost of aircond servicing on a countless type of cars. Guys, I’m just a guy who syok sendiri doing this things at home, not a mechanic. So I would advice you to seek for a professional mechanics if you do have any technical inquiries regarding your cars. This entry are just for self satisfaction &  weekend time passer. Haha..

-pen off-

Advertisements

13 Julai 2012.
Plaza Angsana, Johor Bahru.
Malaysia Rally Championship 2012.

Aku dengan 3 orang lagi kawan (Azril, Zam & Halil) sepakat nak turun Plaza Angsana sebab kami berempat memang jakun tahap shakalakala suppperr nak tengok Satria Neo S2000 beraksi secara dekat.

Setiap tahun aku memang tak pernah miss MRC kalau depa dah turun Angsana, tapi tahun ni memang meriah siap ada booth R3 jual merchandise & performance parts.

Dipendekkan cerita, kami bertemu dengan salah seorang top management R3 Division and we spent nearly one hours standing in the booth talking about automotive, careers, sharing our interests & etc.

Memang ianya satu peluang yang aku rasa sangat rare & aku sangat rasa bertuah dapat borak dengan dia just because of both of us got the same childhood dreams, cuma dia sudah membuktikannya & dia telah berjaya mencapai cita-cita dia.

Berikut adalah antara topik-topik & kesimpulan yang telah kami bualkan malam tadi:

1. Cerita disebalik bagaimana CUSCO berminat dengan Satria Neo.
2. Speech dari on of the big boss in CUSCO tentang Proton, dan speech ini disampaikan oleh orang Jepun yang mahir dalam berbahasa Bahasa Melayu, dan ucapannya berbunyi “Semasa KLIMS 2010, saya diberi peluang untuk memandu uji Proton Exora dan saya sangat suka kereta ini, di masa yang sama saya juga ternampak sebuah Proton Satria Satria Neo yang juga sedang dipandu uji dan pada hari ini saya berasa amat bangga sekali kerana anda semua (R3 representative) berada di tanah air saya (Jepun) untuk mempamerkan kereta anda”
3. Sebab kenapa setup rear suspension Prevé agak pelik & macam membazir ruang? It’s a preparation for our next model & 1st 4WD car.
4. Prevé Hatchback atau P3-22A dijangka akan diumumkan pada first quater of 2012.
5. The Prevé R3 (Sedan or Hatchback) will be at least 180 to 200hp (WTF!!) dan berat yang bersamaan dengan Satria Neo R3 merah.
6. Current Red Neo R3 mempunyi emision rate in nearly Euro 3.8 which is almost to 4, dan ia adalah hasil R&D yang tidak disengajakan.
7. The most mysterious Proton ever… Exora Caldina! It’s actually not a revise version of Exora but actually sebuah Exora yang dipotong roof nya untuk simulate berat & balance yang sama seperti Prevé. So before Proton really make a real body of Exora, depa buat macam ni sebab Prevé adalah Exora yang ditukar body. They shared the same platform & got a lot of carry over parts! (same goes with Savvy & BLM)

8. Ayat legend dari seorang lelaki Jepun yang dia sangka orang biasa semasa mereka berbual beramai-ramai. “No no no, I’m not a legend, I only created Evo 1,2,3,4,5,6 and 7.. he is the real legend” sambil menuding jari to another Japanese guy..

* Disperency of facts to be expected because kita merancang dan tuhan yang menentukan + aku taip entry ni after 10 hours bual bicara ni berlaku, so maybe ade yg aku terlupa sikit.

Tapi salah satu topik yang dia sembang dengan kami yang aku rasa amat bermakna untuk semua petrolheads yang sedang membaca entry ni, ketahuilah.. Among car manufacturer & motorsports professional in the world they make friends without judging where are you from and superbly humble but kita di sini bermusuh dalam kelab kereta model yang sama pulak tu..hadoi. Sikit2 mau marking, ajak masuk track tak nak.

-pen off-

Seperti yang dijanjikan, aku akan kasi review sedikit pasal Proton Prevé yang baru dilancarkan. Aku mulanya agak berat nak menaip sebab tak banyak gambar yang aku boleh share dekat sini sebab memang aku tak sempat nak ambik satu pun gambar.  Gambar aku baru ambik semalam untuk menambahkan lagi kesan dramatik. Pandu uji kali ni memang agak mengejut, sebab masa tu aku ada di pejabat dan kemudian sahabat aku Mokhzani Mohsin a.k.a Babah the Mexican Crispy Mustache-Man bagitau aku yang kawan-kawan dia dari Proton Edar yang berhampiran dah sampai kt luar office untuk sesi pandu uji. Entah masa bila dia arrange pun aku tak tau, kalau aku tau dari awal boleh la aku prepare camera awal2.

Lokasi pandu uji bermula dari Medan Selera Taman Sarang Buaya, Pasir Gudang hingga ke Technip Asiaflex dan patah balik which consist of 2 S-corners, 1 L-wide corner 3 corners, & 1 laluan lurus (almost 300m 400m) yang aku panggil Jalan Drag Asiaflex.

Kalau korang cuba cari lokasi ni dalam Google Map mintak maaf la sebab korang hanya akan nampak kawasan tanah merah je, map belum update. Dey Google, 3 years already..seriously??

Aku dah banyak dengar dari review2 sahabat & kenalan dari FB yang mengatakan in term of performance (initial torque) Prevé agak mengecewakan, bukan loser habis cuma ia tidak mencapai expectation kami (petrol heads). Ini memang dijangkakan bila sahaja aku dapat tau dari media yang Prevé mempunyai gearbox CVT (used a lot by Nissan, where they strongly claimed that it’s cheaper, fuel savers & comfortable) so dari awal, aku dah memang set yang kereta ini memang Family Car.

Aku mulakan pandu uji dengan 4 adults inside this Prevé 1.6 CFE, with gear selection on D for normal driving experience. Once aku step on the accelerator, rasa numb tu memang terasa agak berat untuk menggerakan kereta ini (as expected). So aku terus batalkan niat untuk buat ujian 0-100km nanti aku sendiri yang frust. Tapi apa yang aku suka, jarum RPM sangatlah rendah kalau aku tak silap masa tu maintain 80-100km, RPM baru 2.2k ke bawah. Neo aku 3.2k baru 100km..jangan tanya sebab ape. Lolololololl..

1st corner di hadapan, salesman cakap “kete ni layan corner sedap” aku pon balas, “ye ke? boleh saya test” (ayat pancing..haha) Salesman dah bagi lesen, “henyak je bang”..aku pon tekan lagi minyak, ambik corner selaju yang boleh mula2 agak cuak sebab takut terbabas, membe2 kt belakang dah jerit2, tayar pon dah jerit2..amazingly sedikit pon tak terbabas! aku masa tu dah kagum  sikit, “OK, not bad. Apa kata corner depan kasi lagi laju?” Salesman dah siap2 paut pemegang kat atas including membe2 kt belakang yang menyesal naik dengan aku & lupa pakai seatbelt. 2nd corner, kali ni memang aku hentam laju2 & again ia masih melekat. Dengan mengekalkan kelajuan, aku hentam lagi 1 corner yg agak lebar tapi berpasir, dan ya Prevé ini masih melekat!

Kekecewaan aku sedikit terubat, sebab personally aku ni bila nak judge satu kereta, aku memang kena bawak dulu sebab bukan engine performance yang aku carik tapi a good ride & handling car. Laluan yang aku gunakan untuk pandu uji ni adalah laluan yang aku sering gunakan dengan Neo aku, so aku tau tahap gegaran jalan-jalan kat sini, dengan Prevé pula semua gegaran itu seolah2 lenyap and yes, she is comfortable but yet superb in handling, a rare combination that you can find for a new car with below RM75k price tag.

Jalan lurus dihadapan, so ini masanya untuk aku bermain2 dengan paddle shifter (I’m not a big fan of paddle shifter). Pertukaran gear memang lancar, tiada sentakan dirasai. Thanks to the CVT gearbox. Then aku main2 pulak dengan sports mode,  sports mode sepertimana yang dijelaskan oleh abang salesman & apa yang aku bawak, ia memang meningkatkan response bukan sikit tapi banyak, rasa macam korang drop gear kalau nak memotong dengan manual tranny bila korang step on the gas on the Prevé but for all this there is a price to pay, peningkatan Fuel Consumption. Of course la.. nak laju minyak parak la sikit. Ferrari nak minyak macam Viva memang tak dapek la bro..

Pastu, untuk ujian terakhir kami masuk ke Jalan Drag Asiaflex..haha. Budak2 Technip Pasir Gudang tau la jalan ni..sedap woo main drag. Salesman yang temankan aku ni agak sempoi & dia pon drive Neo gak..so masing2 dah paham macam mana handling Neo. Dekat jalan ni, aku buat ujian 0-100-0, bermula dari keadaan statik, pecut kepada 100km then sudden brake sampai statik balik. Aku buat test ni in normal drive mode, no sport, no manual.. sebab aku nk dapatkan result based on the lowest performance the car can achieve. Semua dah ready, jalan pon clear, set and go!  From 0 to 100, agak boring but then once dah sampai 100 masa tu jalan dah nak habis kalau aku tak brake sekarang memang aku langgar divider jalan, …brake!!! Immediately, braking performance Prevé dapat dirasakan..memang braking dia sangat superb! Aku sempat hentikan kereta & jauh lagi jarak sebelum aku sampai ke penghujung jalan. Pastu kami pon terus patah balik, layan2 corner sikit before aku lunch..sebab memang masa rehat pun masa tu.

Kesimpulannya, kereta ni sesuai untuk orang yang mencari family sedan dan begitu particular dalam handling kereta dan tak kesah langsung pasal engine performance, build quality or brand name. Macam diri aku sendiri, I don’t give a damn about the interior, exterior or performance. Benda pertama aku check kalau masuk showroom, ialah suspension belakang, and handling. Trust me, once you got a hand on a very good handling car.. bagi lah kete ape pon yang lagi mahal. Korang tetap ingat kat yang lagi sedap handling tu..

Some of you may say that I’m on of P1 big fans. But no, you are wrong.. aku beli sebab itu je yang aku mampu beli & maintain, Kepada yang mampu untuk pakai yang lagi elok, just go ahead..it’s your money. Tapi jangan sampai beli kereta mahal2 tapi tengah bulan makan megi, ikat perut.. ayat biar papa asal bergaya tu dah lapok.. lagi pon cars just a piece of metal built to transport you from point A to point B, that’s it.

-pen off-

Sebagai salah seorang pengguna Satria Neo, aku rase aku patut share info ni kepada semua pengguna Satria Neo lain yang berada di luar sana. (Terutamanya untuk rakan-rakan SNC, R3LRT, SNCT & Neo Group of Putrajaya)

Benda yang aku nak bagitau ni ada terletak dibahagian bonet belakang, kalau takde, maka ia adalah satu masalah yang SANGAT serius!! Aku rase korang patut pergi claim dekat Proton Center yang berhampiran kerana ia adalah sangat berguna terutamanya kepada mereka yang sudah berkeluarga.

Benda yang aku maksudkan ialah…

image

Dijamin selamat, tak kan bergolek, mahupun pecah as long as it is tergantung..hahaha!

-pen off-

Aku bajet selain dari mengutuk mesti ramai lagi yang tak tau apa tu Body Control Module (BCM) yg ade kt Exora. Yelah, bak kata si bijak pandai Malaysian pandai design & buat lampu kete je.

Apa itu BCM?

BCM ialah satu modul yang mengintegrasikan semua fungsi (basic/standard) kawalan elektronik kenderaan dalam satu sistem.

Mari kita lihat satu persatu apa yang ada dalam BCM Exora:

1. Immobilizer System – Kunci transmitter yang sah sahaja dapat menghidupkan enjin Exora. Terdapat alat penerima (receiver) khas di dalam silinder kunci kenderaan. (Ciri ini juga terdapat dalam model-model lain.)

2. Transmitter Battery Indicator – Penunjuk aras bateri transmitter terdapat pada panel meter untuk kemudahan pemandu mengetahui kadar kekuatan bateri transmitter.

3. Vehicle Search – Tekan butang “Lock” sebanyak 2 kali, dan semua lampu signal akan berkelip 3 kali beserta bunyi “Beep” akan kedengaran untuk membantu mengesan lokasi kenderaan anda. (Sesuai untuk mereka yang selalu lupa mana parking kereta, pastu kecoh kata kete hilang)

4. Driver Door Unlock – Untuk membuka kunci pintu pemandu dahulu diikuti pintu-pintu yang lain. (Mungkin sesuai untuk mereka yang ada anak-anak kecik kot)

5. Actuator Heat Protection – Punat pintu akan terhalang secara automatik selepas suis kunci dibuka/tutup sebanyak 30 kali secara berterusan. Ia akan kembali normal selepas 20 saat. (Sistem anti-pencuri, macam kita salah key in password kt windows log on screen)

6. Vehicle Door Ajar Reminder – Untuk pintu upemandu & penumpang  yang tidak ditutp dengan sempurna, ‘Door Actuator’ akan terbuka semula apabila transmitter digunakan untuk mengunci tanpa bunyi amaran “Beep”. Untuk pintu belakang (bonet) & hood enjin yang tidak ditutp dengan sempurna pada masa transmitter di tekan (lock), akan kedengaran bunyi “Beep” sebanyak 5 kali dan kenderaan akan dikunci semula secara automatik selepas 10 saat.

7. Alarm History – Simbol pintu renggang (Door Ajar Indicator) akan berkelip-kelip pada panel meter untuk menunjukkan bahawa terdapat cubaan pencerobohan pada pintu-pintu, bonet & hood.

8. Courtesy Room Lamp – Lampu enjin akan menyala selama 30 saat selepas enjin dimatikan. (Ni stendet dah skang)

9. Room Lamp Auto Dimming – Keterangan lampu dalaman kereta akan bertambah atau berkurangan secara automatik berdasarkan kecerahan kawasan.

10. Battery Saver – Kesemua lampu kabin yang dibiarkan menyala untuk tempoh yang lama akan terpadam secara automatik selepas beroperasi lebih dari 20 minit.

11. Follow Home Lamp – Lampu hadapan kereta akan menyala selama 30 saat untuk membantu pemandu membuka kunci rumah dalam kegelapan pada waktu malam. Suis lampu perlulah dihidupkan kemudian dimatikan serta merta dalam tempoh 10 minit selepas enjin dimatikan.

12. Intermittent Wiper – Kelajuan selaan motor wiper dapat diprogram dari 2 – 25 saat. (Default: 4.5 saat)

13. Drip Wiping – Secara Automatik akan mengelap lelehan air yang berlebihan sebanyak sekali dalam masa 5 saat sekiranya pencuci cermin digunakan.

14. Auto Rear Wiper – Wiper cermin belakang akan berfungsi secara automatik apabila gear undur diaktifkan. (Aku tak pasti samada air pembersih cermin akan keluar sekali ke tak, sebab mengaktifkan wiper pada cermin yg panas & kering akan merosakkan wiper)

15. Speed Sensitive Wiper Operation – Kelajuan wiper akan berkurangan secara langsung apabila kelajuan kenderaan juga berkurang atau berhenti pada lampu isyarat. Ini membantu memanjangkan jangka hayat wiper.

16. Hazard Deceleration – Lampu kecemasan akan menyala sekiranya terdapat aktiviti brek mengejut atau kecemasan apabila kenderaan bergerak lebih dari 96km/h. (Really helpful in highway. Aku kene buat secara manual)

17. Lane Changing Assist – Dengan hanya sekali sentuhan ringan pada suis signal, lampu signal akan menyala sebanyak 3 kali. (Sesuai untuk pemandu-pemandu di Pasir Gudang & kaki Wangan atas highway)

18. Crash Unlock – Sekiranya berlaku kemalangan sehingga menyebabkan beg udara diaktifkan, kesemua kunci pintu akan terbuka & lampu kecemasan akan diaktifan secara automatik.

19. Speed Auto Lock – Pintu akan terkunci secara automatik sekiranya kenderaan bergerak pada kelajuan 20km/h. Bunyi “Beep” akan kedengaran sekiranya pintu tidak ditutup dengan rapat pada kelajuan 7km/h.

20. Auto Door Unlock – Semua kunci pintu hanya akan terbuka apabila kunci ditarik keluar daripada silinder kunci. Kesemua pintu tidak boleh dikunci sekiranya pintu hadapan tidak ditutup sepenuhnya.

Kalo ade yang cakap, eleh semua ni BMW dah ade 20 tahun lepas.. jelaslah minda korang lagi mundur dari Malaysian pada tahun 2011. Kalo teknologi ni ada pada Proton 20 tahun lepas, korang mampu ke nak beli?

(Nak dapat Besi S355K2 untuk buat Subsea Structure nak support local Oil & Gas industry pon kita kene import dari Singapura.. Negara kita masih lagi dalam fasa membangun, give ‘her’ chances!)

-pen off-

Berikut adalah soalan-soalan yang sering ditanya kat aku…

Macam mana CPS ni berfungsi?

Apa maksud CPS?
Cam Profile Switching

Apa itu CPS?
CPS, Mivec, Vtec..semua teknologi yang sama. Valve lifting.

Apa beza?
Imagine KFC, McD & Otai Burger.. Semua ada jual burger kat kedai masing2..tapi rasa semua lain2 kan?

Kenapa CPS tak power mcm Vtec?
1. Sebab valve lifting hanya pada intake cam..Vtec ada kat intake & exhaust.
2. Sebab nak reduce cost.
3. Sebab kita duduk di Malaysia. Nothing’s cheap!

Model Proton apa yang pakai CPS?
Satria Neo, Gen-2, Waja & Exora

Bila CPS activated?
Gen-2, Waja & Exora @3.8k rpm
Satria Neo @4.4k rpm

Kenapa Satria Neo tak sama macam yang lain2?
1. Entah.. katanya revised for more aggressive driving. Cuba tanya Datuk Syed Zainal..

Kalau saya pakai CPS ni apa mod yang best untuk improve power?
NEVER! Toksah gatal2 nak mod..pasti ko akan menyesal macam aku.

Kenapa plak?
Once u start..u can’t stop! There no ending on a NA modification.. you’ll just keep losing all your hard earned money dude.

Kalau degil gak nak mod..apa nak pasang?
1. A good exhaust system + Exora Manual Gearbox
2. Go for turbo.. 7k++ end of story.
3. Lantak ko lah..

Dalam engine CPS ada VIM. Apa tu VIM?
Variable Intake Manifold

Apa fungsi VIM?
VIM switches between a long intake manifold at low RPMs and a short intake manifold at higher RPMs. According to Proton, a longer intake manifold is used at low RPMs to achieve slower air flow; this promotes better mixing with fuel. The short intake manifold allows more air in faster. This is beneficial at high RPMs.

Eh Campro IAFM pon ade VIM. Apa beza?
VIM in IAFM activated guna vacuum (mechanically)
VIM in CPS activated guna electronic (@ 4.8k rpm)

Apa jadi kalau VIM rosak atau tak berfungsi?
pada RPM tinggi (4.8k rpm above) ko akan rasa seperti memandu sebuah Buggati Veyron… 5.0L petrol per kilometer. (happened to me)

Kenapa Satria Neo CPS beza harga sampai RM9k compare to Satria Neo biasa?
Sebab dia bukan Myvi SE.

Semua fakta kat atas ni betul ke ko tipu aku?
Haah aku bohong je..Buahahahahan!

Jahanam!

-pen off-

Sumber: hasil penipuan aku..